Ivica Osim: Ovo postaje opasno, je li režija ista kao i pred rat?

Postaje opasno! Jesam li zabrinut? Naravno, kako ne bih bio. Ipak, završilo se dobro, nije bio rat – rekao je jučer predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH Ivica Osim nakon sastanka s izaslanstvom FIFA-e i UEFA-e, a sve povodom posljednjih huliganskih divljanja na bh. stadionima. Kako je Osim potvrdio, predstavnici svjetske i europske kuće nogometa ne žele utjecati na odluke Saveza u vezi s prekinutim utakmicama, bilo da se radi o mečevima Premijer lige ili Kupa BiH.

– To je naš problem, koji moramo riješiti, htjeli to ili ne. Jednostavno, riječ je o njihovom principijelnom stavu, o bilo kojoj federaciji da je riječ. Nemamo drugog izbora – istaknuo je Osim.

Osim se prisjetio i bliže prošlosti naših prostora zbog koje bi se morali svi zapitati – gdje sve ovo vodi.

– Bio sam svjedok u neko prošlo vrijeme kada su se slične stvari događale na jugoslavenskim terenima. Prisustvovao sam utakmicama Dinamo – Crvena zvezda i Hajduk – Partizan, koje su prekinute zbog divljanja navijača. Znamo šta je poslije uslijedilo. Je li ista režija i sada – zapitao se Osim.

1 Comment

  1. ZASTO SE NISI JAVIO OSIME KADA SE JAVNO UZ POLICIJSKU PODRSKU SPALJUJU ZASTAVE HRVATSKOG NARODA NA UTAKMICAMA U SARAJEVU,,TURSKA ZELENA ZASTAVA JE I TEBI I SARAJEVU DOBRODOSLA,,KADA SE RASPADALA BIVSA SFRJ DOBRO SI ODGLUMIO,,,SADA POSTAJES IZROD KOJI PODRZAVA SARAJEVSKE NACIONALISTE–SJETI SE SIROKOG BRIJEGA I DIVLJANJA SARAJEVSKIH DROGERASA-HULIGANA,,MISALIS LI TI TAJ SVOJ MJESOVITI SARAJEVSKI BRAK JOS JEDNOM NEKOME PODVALITI–TO SI ODAVNO TREBAO RECI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*