Iz vojarne u Visokom ukradeno 47 najnovijih pištolja “zastava 999″

Iz skladišta vojarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Visokom nestalo je 47 pištolja ukupne vrijednosti 84 600 maraka, potvrdila je Srni glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović.

Prvu informaciju da je opljačkano skladište u vojarni “Teufik Tufo Buza” objavilo je Oslobođenje, koje je donijelo i izjavu ministra obrane Selme cikotića. “Današnjom redovnom kontrolom stanja našeg skladišta u Visokom, ustanovljeno je da nedostaje određena količina pištolja. Prema mojim informacijama, ne radi se o brojci od 50 pištolja, ali jest nestao znatan broj”, izjavio je Cikotić.

Glasnogovornica Tužitljstva objkasnila je da je riječ o 47 najnovijih pištolja “zastava 999” čija je pojedinačna cijena 1800 KM. Kada su pištolji nestali, još se ne zna, a Oslobođenje ističe da se skladište iz kojega su pištolji nestali nalazi se u slabije osvijetljenom dijelu vojarne.

Prema njenim riječima, MUP Zeničko – dobojske županije jučer popodne obavijestio je Tužiteljstvo BiH kako Služba vojne sigurnosti Oružanih snaga BiH sumnja da je nestala određena količina oružja u vojnom skladištu vojarne u Visokom.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH ovlastio je pripadnike SIPA-e da obave očevid, uz asistiranje pripadnika MUP-a Zeničko – dobojske županije i uz prisustvo pripadnika Službe vojne sigurnosti Oružanih snaga BiH, rekla je Hećimović. “S obzirom da na tom mjestu nema struje, očevid je počeo jutros i u toku je izuzimanje tragova”, istakla je Hećimović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*