Izašao još jedan broj Vjesnika, ali samo u elektroničkom formatu

Nakon što je Tiskara Vjesnik, uz obrazloženje da nije nije uspjela osigurati repromaterijal, u petak prestala tiskati Vjesnik, redakcija toga list nastavila je izdavati novine u elektroničkom formatu. Vjesnik broj 22718, koji nosi datum 243. travnja 2012., dostupan je čitateljima samo u e-formatu na uobičajenoj adresi: http://www.vjesnik.hr/eNovine/.

To znači da su novinari, urednici i grafičari obavili uobičajeni posao, trebala je još “samo” tiskara odbaviti svoj posao da bi se novine našle na kioscima. No, to se nije dogodilo.

Zanimljivo je da je na prvoj strani e-novina mjesto našla i vijest pod naslovom “Linić: Treba se obračunati s firmama poput Vjesnika i Dalmacija vina”. Riječ je o izvješću u kojem je, uz ostalo, navedena izjava ministra financija Slavka Linića da hrvatski građani i investitori očekuju da vlada prestane “gubiti novac na neuspješne subvencije u poljoprivredi, da se riješe neuspješne željeznice, da se napokon obračunamo s firmama poput Vjesnika i Dalmacijavina i sa stotinama drugih koji gutaju novac”. Pri tome je ostalo nejasno misli li na list Vjesnik ili na tiskaru Vjesnik d.d.

Tiskara koja je pršlu godinu završila s gubitkom od 36 milijuna kuna, a odnedavno joj je zbog dugova blokiran račun, odbila je tiskati list Vjesnik, kojemu je također blokiran račun, a gubitak mu se procjenjuje na 14 milijuna kuna. To je ujedno i cijena za koju ga njegov vlasnik, Narodne novine d.d., prodaje putem javnog natječaja, na koji se javio samo jedan ponuđač, Fond Oak Investment Management Group iz Londona, no u petak su prekinuti pregovori o realizaciji kupoprodaje, to je, zapravo, i bio razlog da tiskara Vjesnik.d.d. obustavi daljnje tiskanje Vjesnika. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*