Izbjegli Srbi tuže Hrvatsku jer im nije dostavljala mirovine na okupirani teritorij

Izbjegli Srbi najavili su da će tužiti Republiku Hrvatsku jer im nije isplatila mirovine u vrijeme dok su živjeli u “Republici Srpskoj Krajini”. Premda je ondašnje srpsko vodstvo tvrdilo da se na referendumu – istina, organiziranom na malo čudan način, na njemu se, među ostalim, moglo glasovati kuponima koje su objvljivale beogradske novine – čak 99 posto stanovnika područja tzv. RSK izjasnilo za nezavinskot od Hrvatske, izbjeglička udruženja u Srbiji najavljuju da će se obratiti se Parlamentarnoj skupštini vijeća Europe zbog, kako tvrde, diskriminatorskih zakona kojima im je, 17 godina nakon okončanju rata, i dalje onemogućena isplata zaostalih mirovina.

Zavisno od toga kada su se dosjetili podnijeli zahtjev za isplatu, izbjegli Srbi iz Hrvatske potražuju zaostale mirovine od tri do devet godina, ukupno oko 800 milijuna eura, “ne računajući zatezne kamate” kako kaže predsjednik Udruženja umirovljenika iz Hrvatske Jovo Kablar.

Na konferenciji izbjeglih Srba u Beogradu, rečeno je da “zbog diskriminatorskih zakona i propisa njihova prosječna mirovina je 200, a umirovljenika u Hrvatskoj 350 eura, i oni s minimalcem, za razliku od ostalih, nemaju pravo na zaštitni dodatak te i dalje ima problema u ostvarivanju postupka priznavanja radnog sraža stečenog u bivšoj RSK”.

Na skupu je donesena oluka da grupa stručnjaka pripremi dokument “o diskriminaciji srpskih umirovljenika iz Hrvatske koji će biti dostavljen europskom parlamentu uz prijedlog rezolucije kojom bi se od vlasti u Zagrebu tražila zaštita njihovih prava”.

2 Comments

  1. Neka se jave Milanu Marticu, ako neide neka probaju sa Raskovicem ili direktno Slobi Molisevicu i Generalstabu JNA sa Kedijevicem i Adzicem … ah da sad se doci onaj sto tvrdi da je kapetan Dragan iz Australije pa bi mogao pomoci …hvali se da je bogat. Uostalom Arkanovica Ceca bi mogla neke pare izvuci iz pljacke nasih naftnih polja … idu na pogresnu adresu jer na toj ce tek dobiti racun za ratnu odstetu. Da i Stanimorkovic sa onih par popova sto opet nose kokarde bi mogli prodat lazni samostan i udjeliti ako je vec frka …bolesnici cetnicki!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*