Izbori u RH: Na SDP-ovim listama nema mjesta za Željku Antunović

Bivša ministrica i istaknuta SDP-ovka Željka Antunović zasigurno neće ući u novi saziv Hrvatskoga sabora, piše Vjesnik.hr. Naime, od 103 SDP-ova mjesta na listi Kukuriku koalicije za Antunović, članicu Predsjedništva stranke, nije predviđeno nijedno mjesto na izbornoj listi.

Gotovo na rubu suza, očito iznenađena razvojem situacije, bivša ministrica obrane zahvalila je svojoj stranci što joj je omogućila da se u četiri protekla saborska mandata bori za socijaldemokratske vrijednosti.

“Zadovoljan sam, jer sam taj posao odradila kako treba. Nadam se da kraj moje profesionalne političke karijere ne znači i kraj bavljenja politkom”, izjavila je okupljenim novinarima i na novinarsko pitanje objasnila kako predsjednik stranke Zoran Milanović uopće nije razgovarao s njom o namjeri da ju se izostavi sa svih izbornih lista te da zapravo ne zna iz kojih je razloga izostavljena s lista.

U idućem sazivu parlamenta ni teorijski se ne mogu naći još dva donedavno zaštitna lica SDP-a – Davorko Vidović i Antun Vujić.

Informacije o tome tko jest, a tko nije na izbornim listama Kukuriku koalicije, kojoj ankete predviđaju glatku izbornu pobjedu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović iznio je na sjednici Glavnog odbora SDP-a.

Izostanaka troje uglednih SDP-ovaca, koji su obnašali ministarske dužnosti u vladi Ivice Račana, najveće je iznenađenje, dok među nositeljima i prvim mjestima na listama iznenađenja nema. dakle, na čelu liste u 1. izbornoj jedinici bit će Milanović, 2. će voditi Zvonimir Mršić, u 4. će biti Biljana Borzan, na čelu 5. je Igor Dragovan, 6. županica Marina Lovrić, u 7. je to Milanka Opačić, u 8. Zlatko Komadina, u 9. Ranko Ostojić, dok će Arsen Bauk biti prvi u 10. izbornoj jedinici. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*