Izborno povjerenstvo poništilo odluke Doma naroda

Postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH je na današnjoj sjednici donijelo Odluku kojom je utvrđeno da izbori za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH nisu provedeni u svih deset kantona u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, te da nisu bili ispunjeni uvjeti za njegovo konstituisanje.

SIP je također donio i Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH i

Donesen je i Zaključak kojim se nalaže kantonalnim zakonodavnim tijelima koja nisu provela izbore za Doma naroda Parlamenta Fderacije BiH da to odmah urade.

Navedene odluke, koje je SIP objavio na svojoj službenoj stranici, nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

5 Comments

  1. Vidjećemo uskoro ko ce biti upravu prema tome nebih se prepucavao mislim da će Platformaši ostati na vlasti ali dajmo malo vremena !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*