“Izdale” ga nadzorne kamere: Ministar Kurteš pobjegao s mjesta nesreće i skrio se u haustror

kurtesFederalni ministar unutarnjih poslova Predrag Kurteš ipak je upravljao vozilom koje je 28. siječnja sudjelovalo u prometnoj nesreći, a nakon nesreće je pobjegao s lica mjesta.

Kako javlja Oslobođenje, Kurteš se nakon nesreće skrio u obližnji haustor. Policija je, naime, pregledala snimke kamera iz središta grada, uključujući i Ulicu Valtera Perića.

Proturječne informacije o tome je li Kurteš pobjegao s mjesta nesreće i zbog čega je to učinio ne bi ni bile zanimljive da se ne radi o ministru policije i osobi koja slovi za bliskog suradnika predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžije.

Federalni premijer Nermin Nikšić ranije je izjavio kako će Kurteš biti smijenjen dokaže li se da je pobjegao s mjesta nesreće.

“Ako to bude točno nemam dvojbe da on zbog toga mora snositi posljedice i da u tom slučaju više ne može obavljati dužnost ministra i ja ću kao premijer poduzeti mjere koje će to osigurati”, izjavio je Nikšić koji je i sam član vodstva SDP BiH.

Neimenovani izvori iz MUP-a Sarajevske županije potvrdili su kako je opsežnom istragom te pregledom snimki nadzornih kamera utvrđeno da je ministar Kurteš nakon nesreće pobjegao iz vozila te se skrio u sporednoj ulici, a potom pozvao službenog vozača MUP-a koji je svjedočio kako je on, a ne ministar, upravljao vozilom koje je sudjelovalo u sudaru.

Bizarni incident dogodio se 28. siječnja u središtu Sarajeva kada je u službeni automobil MUP-a za čijim je volanom, kako je utvrđeno istragom, bio ministar Kurteš, udarilo drugo vozilo. S obzirom da nije kriv za nesreću ostalo je pitanje zašto je ministar pokušao prikriti sudjelovanje u tom događaju, a mediji nagađaju kako je bio pod utjecajem alkohola.

Amina Hadžić koja je skrivila udes udarivši u MUP-ovo vozilo odmah je ustvrdila kako je ministar Kurteš bio za upravljačem, a to je novinarima prenio i njen otac koji se odmah našao na mjestu udesa. Ekipi za očevid se, međutim, kao drugi sudionik predstavio Ahmed Zubović, službeni vozač ministra Kurteša.

U pokušaju da provjeri iskaz Amine Hodžić policija je odmah nakon udesa tragala za ministrom tražeći ga i u stanu, no nije ga pronašla.

Kurteš je tek nakon 24 sata dao iskaz u policijskoj postaji odbijajući svaku odgovornost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*