Izložba fotografija hrvatskog veleposlanika u BiH Tončija Staničića

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Glavna podružnica Tuzla u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Tuzli i Franjevačkim samostanom Tuzla u utorak 29. studenoga u 19 sati organizira izložbu fotografija hrvatskog veleposlanika u BiH Tončija Staničića, pod nazivom “Korak iza stvarnosti”.

Izložba, koja će biti upriličena u Galeriji “Kristian Kreković” potvrda je da fotografija nije puko zaustavljanje trenutka već autorsko viđenje svijeta u kojem živimo.

Tijekom izložbe publika će imati priliku vidjeti fotografije koje je Staničić napravio tijekom svojih putovanja.

Tonči Staničić i kao državni diplomata uspio je u obilju svoga posla naći vremena za svoje osobne trenutke i svoj unutarnji mir. Te trenutke koje je dijelio samo s prirodom podijeliće u utorak navečer i s tuzlanskom publikom.

Tonči Staničić rođen je u Splitu, gdje je maturirao u Klasičnoj gimnaziji, a diplomirao i radio na Pravnom fakultetu. U diplomaciji je od 1992. godine. Bio je konzul u Moskvi, Beogradu i Bonu, a veleposlanik u Sofiji, Beogradu i sad u Sarajevu, dok je ljubav za fotografiju naslijedio od oca. Izložbe u diplomatskom duhu priređivao je ranije u Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Sarajevu, Posušju, i Banja Luci.

Radovi će biti izloženi u Galeriji „Kristian Kreković” dva tjedna, priopćil je tuzlanska podružnica HKD “Napredak”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*