Iznoseći obranu Dragan Paravinja ustvrdio: “Nisam ubio Antoniju Bilić!”

“Nisam ubio Antoniju Bilić!”, tvrdi Dragan Paravinja, koji je iznio svoju obranu na Županijskom sudu u Šibeniku.

Ročište na kojem je Paravinja iznosio obranu bilo je zatvoreno za javnost, a trajalo je oko šest sati, javlja Index.hr.

Kako je rečeno novinarima ispred suda, Paravinja je tvrdio da su se hrvatski istražitelji urotili protiv njega. Obitelj Bilić nedavno je Paravinji poručila da će mu sve oprostiti, samo ako im otkrije što se dogodilo s Antonijom. No, Paravinja je na njihove molbe ostao gluh.

Paravinja je na sudu demantirao bilo kakvu povezanost s Antonijinim nestankom. Svoj iskaz je Paravinja, podsjećamo, više puta mijenjao. Na ispitivanju u BiH najprije je priznao da je ubio Antoniju, da bi kasnije tvrdio da je priznanje bilo iznuđeno batinama.

Suđenje Paravinji, koje je od samog početka zatvoreno za javnost, trebalo bi vrlo brzo biti gotovo. Zakazana su još samo tri ročišta, tako da se očekuje da će presuda biti donesena za točno dva tjedna, 19. listopada.

Otac i sestra Antonije Bilić, koji su slušali Paravinjin iskaz, po završetku ročišta bili su vidno potreseni. S novinarima nisu željeli razgovarati. Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić, kratko je kazao da im je jako teško i da jedva čekaju da proces završi.

Jutarnji list ističe da prilikom iznošenja obrane Paravinja zapravo nije rekao ništa novog – samo je ponovio svoje tvrdnje koje je već izrekao istražnom sucu kada je iz BiH izručen u Hrvatsku .

“Nemam nikakve veze sa slučajem nestale Antonije Bilić, a sve su dokaze protiv mene podmetnuli”, izjavio je tada Paravinja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*