J. Kosor: Ja ću potpisati ugovor s EU-om

Bez obzira kada će se potpisivati pristupni ugovor s EU, potpisat ću ga ja, istaknula je hrvatska premijerka i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor na proširenoj sjednici Središnjeg odbora HDZ-a na Zagrebačkom velesajmu.

“Završavamo pregovore u ovom prelijepom lipnju. Hrvatska postaje 28. članica Europske unije, a hrvatski jezik postaje službeni jezik EU”, istaknula je Kosor.

Zahvalila je svima koji su u Hrvatskom saboru ‘digli ruke’ za arbitražni sporazum sa Slovenijom “u vrijeme kad su oni koji danas pod svaku cijenu žele preuzeti vodstvo Hrvatske bili protiv, pa su bili suzdržano protiv, pa su bili suzdržano za i slično”, kazala je predsjednica HDZ-a.

Podsjećajući na nebrojene pokušaje rušenja sadašnje Vlade, navela je kako je rušenje Vlade i zaustavljanje pregovora s EU bila neprekidna intencija. “Da je prošle godine ili početkom ove godine srušena Vlada, ne bismo završili pregovore i u roku koji je sada izvjestan, postali članicom EU”, istaknula je Kosor.

Predsjednica HDZ-a članstvu je obećala pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima, ocijenivši kako bez stabilnog i jakog HDZ-a nema stabilne Hrvatske, što je popraćeno dugotrajnim pljeskom.

Podsjećajući na 22. obljetnicu osnivanja HDZ-a i ulogu prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana, predsjednica Kosor je kazala da su sve pobjede koje je izvojevala Republika Hrvatska bile pobjede kojima je na čelu bio HDZ – uspostava neovisne Hrvatske, pobjeda u Domovinskom ratu te ulazak u NATO i EU.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović smatra kako je nevažno tko će potpisati ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. “Već sam rekao kako bih volio da predsjednica Vlade RH što prije potpiše taj pristupni ugovor”, rekao je Josipović novinarima u Uredu predsjednika, zamoljen za komentar premijerkine izjave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*