J. Kosor primila vodstvo HDZ-a 1990

HDZ1990-j-kosor Predsjednica HDZ-a i hrvatska premijerka Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo HDZ-a 1990., s predsjednikom te stranke Božom Ljubićem na čelu, a novinarima je nakon sastanka kazala kako je bilo govora o ustavnim promjenama u BiH, o gospodarskoj suradnji, izgradnji koridora 5C i potpori Hrvatske susjednoj državi na putu u NATO.
“Razgovarali smo o gospodarskoj suradnji, ali i o potpori koju smo dali mađarski premijer i ja pišući predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu o potpori izgradnji koridora 5C”, kazala je Kosor.
Izvijestila je da je bilo govora i o novom zakonu o prebivalištu te da je dobila punu potporu vladinoj borbi protiv korupcije.
“To je bilo jako dobro čuti”, rekla je Kosor. Naglasila je da se u razgovoru s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom zauzela da BiH što prije dobije Akcijski plan (MAP) za NATO te da i pred europskim kolegama neprestano zagovara BiH i druge susjede na putu u euroatlantske integracije.
Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić je kazao kako su se dogovorili da će zajedno djelovati kako bi Hrvati u Ustavu BiH mogli osigurati ravnopravnost s druga dva naroda, jer je to, ističe, preduvjet stabilnosti BiH. Iako je iz HDZ-a 1990. bilo najavljeno da će se na sastanku razgovarati i o Josipovićevu govoru u parlamentu BiH, o tome se nije razgovaralo, a Ljubić je objasnio da je riječ o “pogrješnoj najavi”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*