Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a

jadranka-kosor-250Jadranku Kosor bezuvjetno se isključuje iz HDZ-a, odlučio je to stranački Visoki sud časti HDZ-a. Bivša predsjednica stranke i premijerka na ovu odluku može se žaliti Predsjedništvu stranke.

“Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju gospođi Jadranki Kosor na teret i zaključili smo nesumnjivo da je svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine”, rekao je Florijan Boras koji je predsjedavao Visokim sudom časti.

Konačnu odluku o isključenju bivše predsjednice stranke donosi Predsjedništvo HDZ-a.

Jadranka Kosor je u središnjici HDZ-a bila oko 40 minuta, a nakon je izašla i rekla da je Visoki sud časti odbio sve njezine prigovore. Ona ima rok od 8 dana da se žali na ovu odluku.

“Podnijet ću kaznenu prijavu protiv Marija Župana (potpredsjednika zagrebačkog HDZ-a) jer sam pročitala u dnevnim novinama da je izjavio kako meni treba skinuti glavu kao primjer drugima”, kazala je Kosor te dodala da se zbog toga osjeća ugroženo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*