Jadranka Kosor izjavila da ne želi šutjeti, hoće li je HDZ brisati iz članstva?

jadranka-kosor-globusIntervju Jadranke Kosor tjedniku Globus u kojem tvrdi da “ne želi šutjeti” te da joj u stranci brane da slobodno govori, bit će povod za njeno izbacivanje iz HDZ-a, doznaje portal Index.hr iz redova najveće opozicione stranke.

Medijski istupi bivše predsjednice HDZ-a, bit će tema skore sjednice HDZ-ovog Suda časti na kojem će, navodno, biti donesena odluka o njenom brisanju iz stranačkog članstva.

“Predsjednik osječkog HDZ-a poručio mi je da prestanem govoriti, optužujući me da sa SDP-om rušim HDZ. Izvjesni Đonlić kazao je da sam zec iz SDP-ova šešira, a onda je paljbu osula i Dubravka Šuica, koja je već sa zecom pokušala disciplinirati Prgometa”, izjavila je Jadranka Kosor u intervjuu Globusu.

Optužila je aktualno vodstvo stranke da slijedi politiku krajnje desnice, a aludirala je i na aktualnog predsjednika stranke Tomislava Karamarka tvrdeći da je proces detuđmanizacije započeo Stipe Mesić kojem je on bio prvi suradnik.

“Gospođi Kosor nitko ne zabranjuje da govori. Od dana kada je izgubila izbore do danas, gospođa Kosor neprestano govori i javno istupa. Ne sjećamo se da je toliko javnih istupa imala u vrijeme premijera Sanadera ili predsjednika Tuđmana, niti da su članovi HDZ-a slobodno istupali u vrijeme dok je ona vodila stranku. Njena samopromocija ne bila problem kada bi se o svojim istupima konzultirala s tijelima stranke, ali ona to iz nekih razloga ne čini i time nanosi štetu stranci. Ako želi biti nezavisna zastupnica, postoji samo jedan način da to postane”, tvrde u HDZ-u gdje će uskoro započeti konzultacije o njenom mogućem brisanju iz redova stranke.

Otkako je HDZ, pod njezinim vodstvom poražen na parlamentarnim izborima, više se puta najavljivalo da će Jadranka Kosor biti isključena iz stranke.

Tako je, primjerice, u rujnu prošle godine glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić zaprijetio je Jadranki Kosor Visokim sudom časti ako ne prestano javno istupati u suprotnosti s politikom vodstva stranke.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko također je tada potvrdio da ogorčen izjavama i intervjuima svoje prethodnice. “Ja ne izbacujem nikoga iz stranke. Ako će gospođa Kosor ili bilo koji drugi član HDZ-a raditi protiv interesa stranke, davati izjave koje su suprotne politici HDZ-a i nekim temeljnim stavovima, naravno da će statut morati odraditi svoj dio posla. Ali mi se trenutačno ne opterećujemo slučajem gospođe Kosor, imamo drugih stvari, mislim da ona polemizira prije svega sama sa sobom”, ustvrdio je Karamarko.

Je li nakon njezina intervjua Globusu Karamarko zaključio da Kosor ipak ne polemizira sama sa sobom, znat će se uskoro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*