Jadranka Kosor najavila nastavak gradnje Pelješkog mosta

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor najavila je nastavak gradnje Pelješkog mosta, koji bi trebao cestovno povezati krajnji jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

– Pelješki most se nastavlja graditi, kazala je Kosor na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opuzena, održanoj u povodu blagdan Svetog Stjepana i Dana grada, piše Slobodna Dalmacija.

– Neće biti rezanja vrpci i svečanih okupljanja, most se jednostavno nastavlja raditi tamo gdje se stalo, kazala je Kosor.

Ističući zatim da Hrvatska u ovoj godini izlazi iz krize, premijerka je ustvrdila da je turistička sezona iznimno dobra, budući se na Jadranu bilježi trinaest posto više noćenja, te da je izvoz povećan za 18%.

– Našim trudom i radom te štednjom na svim poljima uspjeli smo prebroditi protekle dvije krizne godine. Objedinjavanjem javne nabave samo na tinti u državnim institucijama uspjeli smo uštedjeti čak deset milijuna kuna, kazala je premijerka.

Govoreći zatim o gospodarskim projektima,  Kosor je ustvrdila kako će kada Hrvatska uđe u Europsku uniju sve biti lakše.

Gradnja Pelješkog mosta izaziva kontroverzne reakcije u BiH, prije svega zbog sumnji da bi realizacijom tog projekta mogao biti ugrožen izlazak Bosne i Hercegovine na otvoreno more.

2 Comments

  1. znaci vise nije u pitanju sta su SLOVENCI DOBILI,,SADA TREBA SPRIJECITI MUSLIMANE I SRBE DA IZIDJU NA OTVORENO MORE–PERECIJA OSTAJE ONO STO I JESTE–BECKOKONJUSARSKA BANANA REPUBLIKICA.,,,
    SMRADU STO DALJE OD DIJASPORE,,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*