J. Kosor: "Imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti!"

kosor-vpecat Zbog svoje hrabrosti i odlučnosti da se beskompromisno obračuna s problemima i negativnim pojavama s kojima se suočila nakon preuzimanja premijerske dužnosti, kao i zbog jasnih vanjskopolitičkih stavova i zastupanja demokratskih načela, predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor proglašena je u petak navečer u Mostaru regionalni liderom za 2009.
Budući da su u Hrvatskoj aktualna pitanja izmjenama Zakona o prebivalištu i promjena Ustava, te da se te promjene izravno tiči i Hrvata u BiH, premijerka Kosor je u Mostaru istaknula da hrvatska Vlada “Vlada snažno poštuje obvezu Ustava o potpori i brizi koju mora voditi o Hrvatima izvan domovine, posebno u BiH”. U vezi sa izmjenom Zakona o prebivalištu i izmjenom Ustava, premijerka je rekla da može reći samo jednu rečenicu: “Imajte vjere u nas, nećemo vas iznevjeriti!”
Svečanost uručenja nagrada i priznanja, koje se u organizaciji bh. izdanja “Večernjeg lista” dodjeljuje već devetu godinu, održana je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a nazočili su joj predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog i sportskog života Bosne i Hercegovine.
“Večernjakov pečat” dodjeljuje se osobama u širokoj lepezi zanimanja koje su svojom hrabrošću i umješnošću, humanošću i čestitošću, te postignućima u područjima kojima se bave, “prešli onu crtu koja dijeli prosječne od najboljih”.
Tako su u kategoriji regionalnog lidera, političke osobe koja je svojim djelovanjem gradila, a ne rušila mostove prema zemljama u regiji, kandidirani Jadranka Kosor, njen slovenski kolega Borut Pahor i predsjednik Srbije Boris Tadić, a prestižno priznaje, kao potvrda “odličnog rukovođenja političkom scenom u ovom dijelu Europe”, pripalo je hrvatskoj premijerki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*