Jakovčić: Milanović nije Tuđman, ali ima sličnosti

Veliku je pozornost izazvala vijest da je istarski župan Ivan Jakovčić izjavio kako se aktualni hrvatski premijer Zoran Milanović prema Istri ponaša kao nekada Franjo Tuđman.

Stoga je razumljivo da je o tome Jakovčić upitan u intervjuu Glasu Istre. Pri tome je malo ublažio izjavu koju je dva dana ranije dao Jutarnjem listu. “Rekao sam da su mi mnogi prišli ovih dana i rekli da ih situacija podsjeća na vrijeme Franje Tuđmana. To je moja istinita izjava, a sve ostalo su novinarske interpretacije. Dakle, Milanović nije Franjo Tuđman, ali neki obrasci političkog odnosa prema Istri na to podsjećaju”, rekao je Jakovčić.

Komentirajući aktualna politička zbivanja, Jakovčić je rekao: “Taj obrazac ponašanja prema Istri vidjeli smo u 90-im godinama. Najava Damira Kajina, ako je točna, da će biti nezavisni kandidat za župana uz podršku SDP-a, pokazuje da se pokušava najviše što se može oštetiti IDS. Normalno je da kao predsjednik IDS-a zaštitim stranku, članstvo i simpatizere koji su nas podržavali svih ovih 20 godina. Jakovčić ne želi nikakav rat s Milanovićem, podržavam ga kao premijera, ali zadržavam pravo da zaštitim prava Istre onako kako mislim da je potrebno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*