Jakovčić: Milanović se ponaša prema Istri kao nekada Franjo Tuđman

“Da, ovo što Zoran Milanović radi Istri posljednji je činio Franjo Tuđman u devedesetima. Unatoč svemu što se događa, IDS ne namjerava istupiti iz Vlade i naš ministar turizma Veljko Ostojić nastavit će svoj posao raditi kvalitetno i dostojanstveno”, izjavio je istarski župan Ivan Jakovčić u razgovoru za Jutarnji list.

Nakon višednevne šutnje Jakovčić je reagirao u povodu dva recentna politička sukoba: sa SDP-om, u kojemu su odlučili raskinuti već potpisani sporazum s IDS-om o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.

Uz konstataciju kako većina Istrana također smatra da je Milanović posljednjom odlukom destabilizirao Istru, Jakovčić je za Jutarnji pokušao argumentirati tu tezu.

“Šest mjeseci prije izbora vrh SDP-a je raskinuo koaliciju s IDS-om, i to nikako ne može biti unutarstranačko pitanje. Ne zaboravite da je Dino Kozlevac predsjednik Županijske skupštine, a SDP ima i podžupana i nekoliko drugih članova u vodstvu Županije. Smjenjujući lokalno vodstvo SDP-a na čelu s Kozlevcem, Milanović je derogirao sporazum SDP-IDS i izazvao mogućnost da socijaldemokratski predstavnici odstupe i sa svojih funkcija u Županiji. Ako to nije destabilizacija, što onda jest, ali IDS to neće dopustiti”, kritičan je Jakovčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*