Jamaković i Mehičić uhićeni zbog skrnavljenja katoličkog groblja u Bistarcu kod Lukavca

Meksud Jamaković (21) i Mensur Mehičić uhićeni su zbog skrnavljenja katoličkog groblja svetog Mihovila u Bistarcu kod Lukavca. Tijekom saslušanja priznali su da su počinili to kazneno djelo, avećina otuđenih predmeta je pronađena, javila je FTV, podsjećajući kako je Meksud Jamaković je od ranije poznat policiji. Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona je protiv njega primilo stotinu izvješća o izvršenim kaznenim djelima, od krađe do napada na policajce.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona priopćeno je da će Jamaković i Mehičić uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu kojeg su priznali biti predani nadležnom tužteljstvu na dalje postupanje.

Inače, većina otuđenih predmeta koja je pronađena nalazi se na području općine Zavidovići, na jednoj od lokacija namijenjenih za prikupljanje i otkup sekundarnih sirovina, odakle će biti izuzeti, a policija nastavlja rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Podsjetimo, u noći između 6. i 7. studenog oskrnavljeno je groblje Svetog Mihovila u mjestu Bistarac kod Lukavca, kada su oborena četiri nadgrobna spomenika, odnesen mesingani križ, te mesingane ručke i vazne za cvijeće s nekoliko nadgrobnih spomenika.

Počinitelji su na groblju oštetili više gipsanih malih kipova i vazni za cvijeće, nakon čega su provalili u kapelu gdje su ispreturali stvari.

(Hrvatska riječ)

2 Comments

  1. Muslimanska posla. Poznati od prije, slobodno reda sto ta ista policija nareduje. zastrasiti Hrvate,rusiti nadgrabne spomenike i pljackat. to je politika koju koordnira tajni muslimanski plan. Ako Hrvatima to nije jasno i ne vide kud to vodi nisu dojstojni zivota.

  2. Bogumil, kad ces poceti da mislis svojom glavom? Pa ti sto cine takve stvari nisu bolji od onih koji to isto rade sa grobljima ostalih. Isti slucaj sa grafitima. zar ti po ovome i mnogim drugim slucajima nije jasno da podjele,segregacija i antagonizam izazivaju i stvaraju mrznju medu ljudima. Omogucavaju vlastodrscima da manipulisu ljudima, kad god treba ponovo zasjest u fotelje, i jednostavno vladati u svojim torevima, pod parolom zastite nacionalnih interesa.Ovakve stvari i slicne se nebi NIKADA desavale da se radi na priblizavanju ljudi, njihovom upoznavanju sa razlicitostima, uzajmnom pomaganju,druzenju i svemu onom sto cini covjeka- covjekom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*