Janković: Mercator je praktično već prodan Agrokoru

Bivši direktor slovenskog trgovačkog društva Mercator i sadašnji gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković smatra da je odluka o prodaji Mercatora hrvatskom Agrokoru već donesena, prenosi tportal.

– Agrokor jedini može ponuditi pravu cijenu i premiju za Mercator. Naime, samo on može pronaći sinergiju. Mercator je, takoreći, već prodan, preostaju još samo tehnički detalji, uvjeren je Janković. Dodao je da ne podupire prodaju i da bi radije vidio da Mercator preuzme Konzum.

Janković vjeruje obećanju Ivice Todorića da će ugovori Mercatorovih dobavljača još barem tri godine ostati isti i da neće povećavati udio svojih proizvoda na policama udruženog trgovačkog društva.

Protivljenje Mercatorove Uprave ulasku Agrokora smatra logičnim, no Mercatorova Uprava je ipak pristala sudjelovati u postupku pregovora s Agrokorovim konzorcijem, uz dva uvjeta. Prvo, traži da se međusobnim sporazumom urede odnosi Mercatora i investitora s ciljem reguliranja međusobnih odnosa u sadržajnom i proceduralnom smislu. I drugo, insistira na međusobnom sporazumu investitora iz konzorcija kojim bi se otklonili rizici refinanciranja i s tim povezani mogući drugi rizici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*