Jašarević: Nastavit će se napadi na Amerikance, sve dok oni ubijaju muslimane

Radikalni islamist Mevlid Jašarević koji je optužen za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu zaprijetio je u ponedjeljak u završnoj riječi pred Sudom BiH da se presudom protiv njega neće zaustaviti napadi na Amerikance, objavila je Federalna televizija.

Kako su prenijeli mediji Jašarević, pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija, je poručio da osuda protiv njega neće biti jamstvo da netko drugi neće ponoviti sličan napad. Dodao je će se slični napadi na američka ciljeve i državljane nastaviti dok “Amerikanci ubijaju muslimane”.

U obraćanju sudskom vijeću Suda BiH ukazao je da Amerikanci izdaju knjige o ubojstvima u Iraku, no da nitko nije kaženjen za ove zločine.

Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac izjavio je da njegov branjenik u listopadu prošle godine nije došao ubiti bilo koga pred američkim veleposlanstvom nego da bude ubijen kako bi sebi osigurao mučeničku smrt i mjesto u raju.

Tužitelj Dubravko Čampara zatražio je pak u završnoj riječi da Mevlid Jašarević i njegovi pomagači Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić budu osuđeni za terorizam zbog napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu 28. listopada 2011.

Optužnica tereti Jašarevića, Fojnicu i Ahmetspahića da su napadom na američko veleposlanstvo ispaljivanjem hitaca iz strojnice pri čemu je ranjen jedan radnik na osiguranju nastojali iznuditi povlačenje snaga NATO-a snaga iz Afganistana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*