Je li moguće da u Hrvatskoj baš svi osuđuju ‘skidanje’ plakata ‘Fine mrtve djevojke’

Ako je suditi po članku koji pod naslovom “‘OVO JE INKVIZICIJA’ Počeo rat protiv Milana Bandića jer je iz Gavelle skinuo plakat Fine mrtve djevojke!” donosi Jutarnji list, u Hrvatskoj, osim gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i vodstva “jedne katoličke udruge” (ne navodi joj se naziv!), nema nikoga tko se nije zgrozio povlačenjem plakata za predstavu “Fine mrtve djevojke” kazališta “Gavella”.

Jutarnji je u okviru članaka poredao mišljenja više nego solidnog broja udruga te osoba iz kulturnog i javnog života: Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, teatrolog Vjeran Zuppa, povjesničar umjetnosti i predsjednik gradskog Odbora za kulturu Zvonko Maković, Hrvatsko dizajnersko društvo, spisateljica, filmska kritičarka i aktivistica Mima Simić, teatrologinja i predsjednica Kazališnog vijeća pri Ministarstvu kulture Snježana Banović, Udruga Domino…

I baš svi su sugovornici Jutarnjeg lista osudili “Bandićevu cenzuru”. Je li moguće da u zemlji s golemim udjelom katolika u ukupnoj populaciji baš nitko ne bi podržao uklanjanje plakata na kojima se Gospa prikazuje u lazbijskoj pozi? [I.M.]

3 Comments

  1. Ne svaćan zašto deklarirane ateiste toliko zanimaju svetinje katolika, kad ih uporno koriste i zloupotrebljavaju. OK, ako si ateist, ne diran te, ali ni ti mene ne diraj. P.S. U rovu nema ateista, jer kad zagusti, onda Bože pomagaj!

  2. Pa pogledajte koga su pitali za mišljenje! Smeta nam taj plakat i podržavamo njegovo skidanje. Ateisti i ostali, stavljajte svoje svetinje na plakate, ne naše.

  3. Hrvatice-glumice nije to ponasanje za put u EU (valjda su vam obecali na zapadu nesto bolje).
    Sta sve necete uraditi i vi i vas redatelj, scenarist i sva ostala “pozorisna svita” da skrenete pozornost na sebe. Ta vaša umjetnicka postavka u pozorištu je obično vaše glupiranje, ništa tu nema vrijedno, a vi sami ste nikakvi talenti, kako narod kaže luk i voda. I previše gluposti i ludorija je dozvoljeno u Narodnom pozorištu. Nisu dovoljne trećerazredne serije, pa hajdemo izmisliti “nesto novo”. Zasto vam nije palo na pamet uvrijediti mamu, tatu, staviti na plakat slike svojih sestara i sl.
    Dragi “glumci” ruzna slika iz Narodnog pozorišta, koje zapravo i nije narodno. Mislim da bi glavnim glumicama bolje pasalo čišćenje ribe na rivi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*