Jeremić predlaže: Proslavimo zajedno 100. godišnjicu Balkanskih ratova

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić objavio inicijativu da zemlje regije zajednički obilježe 100. obljetnicu Balkanskih ratova pod sloganom “Od balkanskog rata do balkanskog mira”, ističući da bi to bila još jedna prilika za međusobno približavanje.

Jeremić je tu ideju predočio ministara vanjskih poslova jugoistočne Europe koji su se u Beogradu okupili na sastanku Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP). “Ova fraza zaista objedinjuje ono čemu težimo – neraskidivi šablon trajne suradnje među narodima koji pripadaju prostoru SEECP-a”, rekao je Jeremić.

Članice SEECP-a su Albanija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Slovenija i Turska

Ključno je pitanje, rekao je Jeremić, imaju li zemlje jugoistočne Evrope imaju volje to uraditi, nakon stoljeća političke konfrontacije i stalnih ratova. “Ono što je potrebno nije samo zajednička vizija i hrabrost lidera, već i da se strateško predviđanje usmjeri ka dobrobiti koju bi čitava regija imala od ovakvog pothvata”, rekao je Jeremić.

2 Comments

  1. Jovanovicu!Kolika je i kakva je tvoja bruka, ne mogu naci toliko mocan izraz u srpskom jeziku do bi ocijenio kolika je tvoja bruka, koju si nanio som srpskom narodu. Nek te sram bude za sva vremena. Mnogo mi je zao, sto si nas zet(ja sam Savic). Da si bio u logoru kao ja i moji mnogi sapatnici ne bi ti padalo napamet da tako ogavno pricas o RS. Nakon devetnaest godina, jos po svom tijelu umam vodne ozlede od torture iz logora “Viktor Bubanj” iz Sarajeva…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*