Jerko Ivanković Lijanović HDZ-ov dokument nazvao farsom

Jerko Ivanković Lijanović, dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, kazao je da je priča o dokumentu „Osnove parlamentarne većine za europsku budućnost Bosne i Hercegovine“ koju je, po njegovim riječima, samozvana „Stožerna stranka Hrvata u BiH“, odnosno HDZ BiH podvalila javnosti – još je jedan njihov uzaludan i loš pokušaj da se domognu fotelja za sebe i svoje poslušnike.

– Smatram da je paušalnost i izostanak relevantnijih ekonomskih ciljeva u spomenutom dokumentu odraz neznanja onih koji su ga sastavili i novi osnov za nastavak guranja ove zemlje u propast, guranje njenih građana u dužničko ropstvo i izolacije, a navodna zaštita vitalnih nacionalnih interesa farsa kojom se grčevito bore za vlast.

Ono što je pozitivno u cijeloj toj ponudi jesu njihove popratne izjave  koje se odnose na priču oko implementacije izbornih rezultata, gdje kažu da se vlast u BiH mora konstituirati od stranaka sa izbornim legitimitetom.

Napominjem da je na posljednje izbore u BiH izašlo više od 200.000 Hrvata, a od toga je njih više od 50% svoju potporu dalo nekoj drugoj stranci, a ne HDZ-u BiH. Dakle, više od 50% Hrvata u BiH jasno je „reklo“ da ne želi da njihove interese zastupa HDZ BiH. Stranke potpisnice Platforme, SDP, SDA, HSP i Narodna stranka Radom za boljitak jasno su odredile nove i bolje modele zaštite nacionalnih interesa, konkretne metode ekonomskog, socijalnog i svakog drugog oporavka zemlje nego što to HDZ BiH u svom „dokumentu“ predlaže.

Oni na krajnje perfidan i šovinistički način šikaniraju sve one građane koji su glasali za političke subjekte višenacionalne orijentacije i organizacije, a koje u svojim redovima imaju i Hrvate.

Tom svojom platformom HDZ BiH želi i službeno ozakoniti čin definitivnog ubojstva demokratije u BiH i usporiti njen put ka EU integracijama“, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović.

2 Comments

  1. Prema tajnom dokumentu Projekta Fokus koji prenose hrvatski portali na popisu sumwivih rizi nih kredita Hipo Alpe Adria grupe u BiH na la ze se izme u os ta lih sqede e pravne i fizi ke osobe Unis fa bri ka ci je vi AD 15 2 miliona evra Farmland AD Nova Topola 6 3 miliona evra Brdo promet d.o.o. II – PRAVO U ESTVOVAWA Zainteresovani ponu a i treba da dokumentuju svoju kvalifikovanost za zakqu ewe ugovora.

  2. G. Lijanovicu tisi muslimanski papot, za teba, komsica, lagumdzijica i ostle papete, Hrvatski nacionalni interesi nepostaje. B. i Hercegovina kao drzava ona nemoze ni postojati. Zato B.i Hercegovinu, slobodnim referendumom, koliko bi Hrvata i Srba glasalo za to bosnu i hercegovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*