Još se čeka na spomenik Papi u Sarajevu

Ivan Pavao IIDrugog travnja obilježena je peta obljetnica preminuća časnog sluge Božjega Ivana Pavla II., koji se ‘vratio u Očev dom’, 2. travnja 2005. Dva mjeseca poslije smrti pape Ivana Pavla II. pokrenut je kanonski proces za proglašenje blaženim koji je trajao četiri godine te je zaključeno da je Karol Wojtyla živio kršćanske kreposti na herojski način.

Papa Ivan Pavao II. dva puta je došao u apostolski pohod Bosni i Hercegovini: 12. i 13. travnja 1997. u Sarajevu i 22. lipnja 2003. u Banjoj Luci gdje je proglasio i prvog blaženika rođenog na prostorima BiH dr. Ivana Merza.
Na tiskovnoj konferenciji, održanoj 2. travnja u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić osvrnuo se na obljetnicu smrti pape Ivana Pavla II. kao i na planiranu izgradnju spomenika pred sarajevskom katedralom.
„Ovo je dan kada će mnogi vjernici uputiti svoje molitve posebno za Ivana Pavla II., a još više Ivanu Pavlu II. jer su mnogi moleći njegov zagovor doživjeli uslišanje svojih potreba i molitava. Mi ne možemo i ne smijemo zaboraviti tog velikog Papu koji je imao toliko srca i bio je glasnik mira za ovu zemlju BiH. Na žalost, spomenik koji spremamo i organiziramo podići pred katedralom ne ide tako jednostavno. Puno je elemenata. Kao i inače, u ovoj Bosni i Hercegovini ništa ne ide jednostavno. Sve mora biti složeno pa i ovaj spomenik.

Živo se nadam da će pobijediti dobra volja i potpora onih koji istinski smatraju vrijednim da podignemo taj spomenik pred katedralom“, kazao je kardinal Puljić. (kta)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*