Josip Pejaković i Milorad Dodik na posljednjem ispraćaju Ante Markovića

Više stotina građana oprostilo se na zagrebačkom krematoriju od Ante Markovića, posljednjeg premijera SFRJ i nekadašnjeg predsjednika Predsjedništva i Izvršnog vijeća SR Hrvatske, koji je umro u ponedjeljak u 88. godini.

O Markovićevu životu i radu govorio je posljednji ministar vanjskih poslova SFRJ Budimir Lončar, koji ga je nazvao velikim gospodarstvenikom i političarom, vizionarom koji je nekad bio i sanjar. Posebno je istaknuo njegove zasluge za gospodarsku reformu kojom je otvorio vrata tržišnom gospodarstvu i zalaganje za mirno rješenje jugoslavenske krize.

“Dragi Ante, dragi šefe i prijatelju, kažem ti doviđenja, tamo negdje daleko odakle se nitko nije vratio, ali gdje, uvjeren sam, dostojna mjesta čekaju nas antifašiste i borce za mir i socijalnu pravdu”, zaključio je Lončar, izvještava Vjesnik.hr.

Na ispraćaju Ante Markovića, koji će vječni počinak Marković će naći u Dubrovniku, gdje je proveo mladost, bio i bivši predsjednik Hrvatske i predsjedništva SFRJ Stjepan Mesić te dvojica nekadašnjih članova Markovićeve stranke, Saveza reformskih snaga, glumac Josip Pejaković i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, čiji se veliki vijenac isticao ispred Markovićeva odra. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*