Josipović braniteljima: Bavite se različitim zanimanjima, ali svi bezrezervno volite Hrvatsku

Na kninskoj tvrđavi održan je svečani prijem za zapovjednike i sudionike Oluje. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović zahvalio je braniteljima i njihovim zapovjednicima na svemu.

“Kao vrhovni zapovjednik sam impresioniran činjenicom da sam ovdje s onima kojima zapovijedam po Ustavu i s onima koji su veliki junaci i pobjednici jednog rata. Vi ste u ratu bili vojnici, heroji, pobjednici. Danas nakon toliko godina neki od vas su ostali vojnici, neki su policajci, neki ministri, učitelji, novinari, neki umirovljenici. Bavite se različitim zanimanjima, ali imate jednu zajedničku karakteristiku – bezrezervno volite ovu našu domovinu, prelijepu Hrvatsku. Danas i sutra, kada se sjećamo možda najvažnijih dana naše novije povijesti, pobjede u Oluji, želim izraziti poštovanje vašem djelu, onome što ste učinili za vrijeme rata, te vam želim kazati koliko sam zadovoljan, ponosan i sretan što sam ovdje s vama”, rekao je Josipović u obraćanju vojnicima i braniteljima.

Kratki govor održao je i premijer Zoran Milanović. Rekao je kako sada nije vrijeme za govorancije, te se i on, kao i predsjednik Josipović, zahvalio braniteljima. “Sutra će ovjde biti branitelji i par neizbježnih dosadnih političara, no ovo nije mjesto za političke govore, pa ga neću održati ni danas ni sutra. Hvala vam na svemu!”, rekao je Milanović.

Pripadnici specijalne policije tijekom cijelog prijema u publici su držali sliku generala Mladena Markača, koji je u Haagu za zločine u Oluji neopravomoćno osuđen na 18 godina zatvora.

Knin je spreman za sutrašnju proslavu Dana domovinske zahvalnosti. Prvi put na kninskoj tvrđavi zastavu će podignuti branitelji, neposredni sudionici akcije. Očekuje se više od 5000 branitelja iz cijele Hrvatske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*