Josipović i Milanović na bogoslužju u Zagrebu u povodu pravoslavnog Badnjaka

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović prisustvovali su danas povodom pravoslavnog Badnjaka večernjem bogoslužju održanom u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu. Ovo je bio prvi put da su se hrvatski predsjednik i premijer našli istovremeno na jednom pravoslavnom bogoslužju, javio je Index.hr.

Josipović i Milanović su dolaskom na bogosložju zaradili pljesak od vjernika, a dvojac je čestitao Božić metropolitu Jovanu Pavloviću i svim pravoslavnim vjernicima.

Josipović je danas uputio i božićnu čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

– Tradicionalnim pozdravom ‘Hristos se rodi!’ čestitam Božić svim kršćanskim vjernicima koji blagdan Božića slave po julijanskom kalendaru. Uvjeren sam da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, dijaloga, mira i suradnje, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

“Svima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, u prigodi kršćanskog blagdana mira, nade i zajedništva, upućujem najiskrenije čestitke”, stoji u božićnoj čestitki premijera Milanovića.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*