Josipović: Mislim da se nitko neće usuditi predložiti izmjene zakona o pravima manjina

ivo-josipovic-w-300Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pojasnio je danas svoju izjavu u vezi Ustavnog zakona o pravim nacionalnih manjina kazavši da je njegova poruka bila “poruka dvoličnim političarima” te istaknuo da su “stalne priče” o razlozima odgode primjene tog zakona “politikanstvo kakvom treba stati na kraj”.

“Ustavni zakon je civilizacijska tekovina i stalne priče zbog kojih se iz ovog ili onog razloga odlaže primjena, pa se ne poštuje ni u pogledu zapošljavanja, ni korištenja jezika ili bilo koje druge varijante, politikanstvo je kakvom treba stati na kraj”, ustvrdio je Josipović, odgovarajući na novinarske upite nakon susreta s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem u svome uredu.

“Moja je poruka bila, nemojmo držati Ustavni zakon samo za ‘šminku i pokazivanje’. Oni političari koji smatraju da ga ne treba primjenjivati pod izgovorom ‘nije vrijeme’, neka skupe hrabrost i predlože promjenu Ustavnog zakona”, poručio je Predsjednik.

Dodao je kako je to bila njegova poruka i da je siguran da će takvih biti vrlo malo ili da neće biti nikoga tko bi se usudio predložiti promjenu Ustavnog zakona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*