Josipović: Nije istina da se u Mostaru nisam sastao s pripadnicima bošnjačkog naroda

Nisu točne tvrdnje da se za posjeta Mostaru nisam sastao s pripadnicima bošnjačkog naroda, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović. “Ako ste pratili izvješća svih medija, u BiH i Hrvatskoj, takvu tezu nije iznio nitko od velikih, važnih medija, osim jednog, bit ću slobodan reći, minornog portala i mogu reći da mi je žao da se na njega ‘nakačio’ bivši predsjednik (Stjepan Mesić)”, rekao je Josipović.

Novinarima je potom iz programa puta pročitao da je za nedjelju bio predviđen sastanak s Muratom Čorićem, predsjednikom mostarskoga gradskog vijeća koji, kazao je, nije održan jer je Čović obavijestio da mu ne može nazočiti zbog zdravstvenih razloga. Josipović je naglasio i da je prilikom planiranja puta bio u kontaktu s Predsjedništvom BiH i predsjedajućim Bakirom Izetbegovićem.

“Na samom kraju primio sam grupu građana od kojih su neki aktivni u političkim strankama. Bili su nazočni, između ostalih, Armin Aličušić i Mirsad Begović, koji su pripadnici bošnjačke zajednice u Mostaru i tamo smo vrlo otvoreno razgovarali o situaciji i odnosima BiH i Hrvatske”, kazao je Josipović.

Internetski portal revolucija.ba objavio je da se Josipović u Mostaru nije sastao ni s jednim Bošnjakom ocjenjujući to skandaloznim. U izjavi za taj portal bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da, kao predsjednik Republike, nikada nije propuštao naglasiti potrebu očuvanja jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i svih njihovih pripadnika. “U skladu s takvim gledištem, nikada nisam izbjegao susret s predstavnicima bilo kojeg od tri konstitutivna naroda”, kazao je Mesić za portal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*