Josipović: Nikolić mora jednom zauvijek napustiti ideje četništva

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je u Bruxsellesu da bi otišao u Beograd na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića samo u slučaju da on prihvati koncept zajedničkog projekta europeizacije regije i jasno se izjasni da napušta ideje četništva i ekspanzije.

“Poziv za inauguraciju nisam dobio. Ja sam nekoliko puta jasno izrazio bit problema. Bit stvari je da svatko tko želi sudjelovati u zajedničkom projektu europeizacije regije, tko želi imati prijatelje i partnere u Europi mora jednom zauvijek napustiti ideje četništva, ideje ekspanzije, ideje o tome kako teritorij i granice nisu definirani. Prema tome svatko ima za to priliku, pa i gospodin Nikolić i kada bude jasno da je prihvatio takav koncept svi ćemo vrlo rado sudjelovati”, rekao je Josipović, koji boravi u dvodnevom posjetu Bruxellesu.

Na inzistiranje novinara hoće li ipak ići u Beograd ako dobije poziv, predsjednik Josipović je dodao da je iz “ovoga što je rekao vrlo jasno o čemu se radi” i da bez jasnogo očitovanja o stvarima koje je spomenuo nema odlaska na inauguraciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*