Josipović odlikovao Borisa Šprema, u četvrtak dan žalosti u Hrvatskoj

Hrvatska Vlada je na telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana žalosti u Republici Hrvatskoj u četvrtak, 4. listopada 2012. povodom smrti Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskoga sabora.

Vlada je Odluku o proglašenju Dana žalosti u Republici Hrvatskoj donijela na temelju Zakona o Vladi Republike Hrvatske, priopćeno je.

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.

Jutros u devet sati u Saboru je otvorena Knjiga žalosti za Borisa Šprema. Među prvima su se upisali premijer Milanović i predsjednik Josipović, zatim ministri u hrvatskoj Vladi te Jadranka kosor.

Za osobit i izniman doprinos izgradnji Republike Hrvatske te za doprinos njezinu međunarodnom ugledu i položaju, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posmrtno je odlikovao predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*