Josipović: Prihvaćam postojanje Boga, ali moje iskustvo to nije potvrdilo

Prihvaćam postojanje Boga, ali moje iskustvo to nije potvrdilo. Po prirodi stvari to obuhvaća znatiželju, poticaj za upoznavanjem različitih religija i tradicija, njihovo poštovanje, ali i propitkivanje. Mnogi su mi katolici pa i svećenici čestitali što sam se javno izjasnio agnostikom. Izjavio je to predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za Večernji list.

Dodao je kako poštuje tradiciju zemlje u kojoj živi te najavio da će prisustvovati jutarnjoj božićnoj misi u zagrebačkoj katedrali.

4 Comments

 1. Onima koji razmišljaju!

  Nije teško prihvatiti postojanje Boga ili tvorca svemira.Dok naveče teleskopima promatramo satelite koji paralelno s zemljom kruže oko sunca divimo se dostignuču čovijeka,nauke i tehnologije.U isto vrijeme promatramo teleskopima i golim okom planetarni sustav svemira,zvijezde,mliječne staze,crnu jamu u svemiru gdje magnetski polaritet postavlja granicu svijetlosti da ne putuje dalje u svemir.Promatramo čudo života biljnog i životinskog te ostalog dijela stvarstva na vječno putujučoj planeti a da se mnogi ne upitaju:TKO JE TVORAC SVEGA TOGA I NAS SAMIH ?Tko je iz vakuma(negativne energije)svemira stvorio materijalistički svijet.Biblija ga zove imenom:”JAHVE” šta na hebrejskom jeziku znači “onaj koji učini da dođe u postojanje”.Jednom je gospodin Isus Krist rekao:hvalim te oče neba i zemlje jel si ovo sakrio od premudrih(religiozne oligarhije)a dao si jednostavnima.Svijetlost koja bijaše u tami i tama ga ne obuze.Problem stvara zločin-organizirana religija(organizcija kontrole ljudskog uma).Religija pali svijet,riga mržnju pokrivajuči se velom ljubavi.Razapinje tvoju pamet.Otima državi vlast i suverenitet gdje može.Niti jednoj industriji svijeta ne uspijeva stvoriti basnoslovno bogatstvo na mrtvima i grobovima,samo njoj.Ti živiš u duhovnoj “Bastilji”.Država nije iznad boga ali sigurno mora biti iznad organizirane religije koja živi u besramnom luksuzu moleči se za one koji prebiru po smetlištima da se prehrane.Tko treba da ima veču platu kirurg koji se bori za tvoj život u bolnici ili popadija koji te sahranjuje?Dali organizirana religija u politici radi za boga i čovijeka ili za đavola to prosudi sam. Ustajte vi prezreni na svijetu,vi sužnji koje mori glad………..vama predstoji intelektualna revolucija protiv tradicijonalnog sljepila vašeg društvenog uma. POZDRAV

 2. Dragi moj jadni i neuki Branko.Iskreno ti preporučam da završiš barem 4 razreda osnovne škole jer je zaista sramotna količina nepismenosti u tvome “emociJonalnom” uratku.Iskrena sućut Tvome skučenom umu.

 3. Cijenjenom uredništvu Hrvatske riječi!

  Sobzirom da dozvoljavate na svom sightu vrijeđanje vaših komentatora molim vas da izbrišete moje komentare.To radim upravo iz uvjerenja jel je ponižavajuči i uvredljiv komentar došao od osobe iz vašeg uredništva.Ja se ne želim spuštat na nivo anonimnog komentatora.Ja sam ponosan na moj Hrvatski jezik koji njegujem od zaborava u tuđini preko 40 godina a prenjeo sam ga i na moje potomstvo.Prema primitivnosti vašeg komentatora nije mi bilo tešo identificirat iz koje grupe specijalnog interesa komentator dolazi.Šta se tiče agnostika vjerujem da i oni imaju pravo na ravnopravno mjesto i glas u demokratskom društvu ali ovaj komentar s uvredama nije pisao agnostik več teolog.S ovim poslijednjim e-mailom prestajem biti vaš komentator.Jedino još na vašem sightu cijenim riječ:Hrvatska riječ.

  S poštovanjem ,goodbay

  Branko (Branimir)

 4. Kaže Branko:”vama predstoji intelektualna revolucija protiv tradicijonalnog sljepila vašeg društvenog uma”. Zaista..kome vama?Zašto ne nama?Zar je kod vas sve ok?Pa zna se da je svo moralno smeće došlo sa zapada.Ne zna se tko suknju nosi i što je ispod suknje.Izdaleka pametovati i krojiti nama kapu nije kulturno.Tko je to “organizirana religija”??
  Papa??Glede “teoretiziranja” o crnim rupama i kozmosu takodjer preporučam čitanje g.Stephena Hawkinga koji je to lijepo opisao.(npr.crna r. nema polaritet već samo ogromnu gravitaciju.Teolog nisam ali vjernik jesam.Ne slijepi i gluhi vjernik nego onaj koji vjeruje u savršen sklad Božijih zakona matematike i dobrote i koji se uvijek iznova divi djelima Kreatora svjestan da ljudski rod nikad neće saznati Istinu već će i za milijune godina samo grebati po njenoj površini.Što reče jedan od najvećih astrofizičara: “Sebi se kadkad činim kao dječak na obali mora koji se igra malim kamičkom a tamni okean istine, neotkriven,pruža se predamnom”..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*