Josipović se poklonio žrtvama u Ahmićima i Križančevu selu

josipovic-ahmici Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je u pratnji nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Mustafe ef. Cerića i drugih visokih civilnih dužnosnika i vjerskih dostojanstvenika posjetio Križančevo Selo, općina Vitez i odao počast hrvatskim žrtvama.
Nakon obilaska Ahmića i polaganja cvijeća na spomen-obilježju u Križančevu Selu, predsjednik Hrvatske je izjavio da je tu da oda počast žrtvama s porukom da se takva strašna djela više nikada ne ponove.
“Veliko mi je ohrabrenje da su danas ovdje sa mnom bili vjerske vođe te istaknuti političari oba naroda. Bez obzira na stranačku pripadnost mi smo se ovdje ujedinili u ljudskoj želji da se oda počast žrtvama, da se sjetimo žrtava i da kažemo nikada više,” istakao je Josipović.
Poruke dobre volje uputili su i vjerski poglavari kardinal Vinko Puljić i reisu-l-ulema ef. Mustafa Cerić, istaknuli su značaj ovog čina za vraćanje i jačanje povjerenja među ljudima i narodima u Bosni i Hercegovini.
Cvijeće na spomen-obilježje u Ahmićima položilo je izaslanstvo Vijeća ministara BiH, predvođena ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovićem i zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*