Josipović: Sustav koji je omogućio izbor Komšića nije dobar

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako sustav koji je omogućio da iz redova hrvatskog naroda bude izabran Željko Komšić, a za kojeg nije glasovala većina hrvatskog naroda, nije dobar.

“Sustav je takav, brojke pokazuju da je (Komšić) imao i hrvatskih glasova, iako je potpuno jasno da su stranke s tzv. hrvatskim predznakom i njihovi kandidati dobili više glasova. Sustav je takav i potpuno je kontraproduktivno i za BiH i za odnose u regiji sada lamentirati o tome. Treba raditi na ustavnim promjenama pa ćemo vidjeti tko će u nekom novom sistemu imati više uspjeha”, rekao je Josipović u u emisiji Media servisa, prenosi agencija Fena.

Josipović je naglasio kako se ustavnim promjenama mora osigurati jednakopravnost svih triju naroda u BiH.

2 Comments

  1. Zeljko kao socijaldemokrata ucinice u BiH isto ono sto su u nizu uradili Mesic i Josipovic u Hrvatskoj, gdje propada naci-kratska (a ne demokratska) i kleptokratska struktura HDZ-ovske vlasti: Sanader bjezi iz Hrvatske, a Kosor-ova mora da hapsi korumpirane ministre. Bice to teze uraditi u BiH zbog troglavosti naci-klero-kleptokratije! Zato samo SDP-BiH i ZELJ-KO spasavaju BiH!
    Zato su svi kandidati iz troglavog klero-naci-klepto-kratskog cudovista protiv Zeljkovog izbora u predsjednistvo. Upadaju u kontradikciju:1) svi kazu da “hoce promjene” a istovremeno 2) hoce da zadrze TRO-NACI-Klero- strukturu predsjednistva da im Zeljko nebi kvario “dogovaranje da se ne dogovore”, 3) RAGUZ ide najdalje u zelji da zaledi troglavu azdahu: trazi da se predsjednistvo ne bira neposredno na izborima vec da se bira u parlamentu(sto bi zapravo cimentiralo promjene)
    Od onog ko tvrdi da su Zeljka izabrali Bosnjaci, gluplji je onaj ko tvrdi da za Zeljka nisu glasali i Hrvati, a tacno je da su Zeljka izabrali SOCIJALDEMOKRATI iz svih etniciteta! Glavni opnenti pobjedi Zeljka i SDP-a su vrhovi tro-klero-kleptokratske vlasti u BiH koji u „bratskoj i jedinstvenoj“ koaliciji vladaju drzavom BiH od 1990. na nesrecu svih, a kojima Zeljko i SDP kvare bratski mafijaski ortakluk! SF-SN

  2. Ma pricajte sta hocete ali Deyton je osnova za progon Hrvata iz BiH, da li slucajno ili namjerno – vise nije bitno-
    S.O.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*