Josipović u nedjelju na Bleiburškom polju

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović će u nedjelju položiti vijenac na Bleiburškom polju te time odati počast nevinim žrtvama stradalim nakon okončanja Drugog svjetskog rata. Kako je priopćeno iz njegova ureda, u Josipovićevoj pratnji bit će predstavnici i članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA), Srpskog narodnog vijeća (SNV) i romskih udruga, a prije Bleiburškog polja položit će vijenac na spomenik žrtvama tragičnih događanja iz 1945. godine u Teznom, u Sloveniji.

Neki mediji, pozivajući se na informacije iz Ureda predsjednika, najavljuju da će u Josipovićevoj pratnji biti i kardinal Vinko Puljić te nekoliko saborskih zastupnika.

“Jutarnji list” pak doznaje da ni vodstvo SABA ni predstavnici SNV-a neće biti s Josipovićem na Bleiburškom polju, nego će samo sudjelovati u polaganju vijenca u Teznom, mariborskom prigradskom naselju, gdje je pobijen veliki broj civila i zarobljenih pripadnika oružanih snaga NDH. “Mi ne možemo ići u Bleiburg jer je to mjesto ideoloških kontroverzi i nema veze s odavanjem počasti žrtvama”, izjavio je ja “Jutarnji list” predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

1 Comment

  1. poslije svih izvinjenja i to najvise na stetu vlastitog naroda-postovani,osobno mislim da vam na BLAJBURGU mjesto nije,,rusija,citava istocna europa je osudila i zlocine takozvanog komunizma,,,.vasa drzava postovani je zadnji bastion komunizma ciji zlocini nisu zvanicno nikada osudjeni-ne idi tamo IVO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*