Josipu Boljkovcu prijeti uhićnje zbog komunističkih zločina

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetio je bivšeg ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca u njegovu domu, želeći mu na taj način dati javnu potporu, budući da se ovih dana nagađa da će Boljkovac biti uhićen zbog komunističkih zločina.

Da se protiv Boljkovca, bivšeg šefa karlovačke OZNE i ministra unutarnjih poslova u vladi formiranoj nakon prvih višestranačkih izbora, policija provodi kriminalističko istraživanje mediji odavno nagađaju, a prije nekoliko dana to je potvrdio i ravnatelj policije Oliver Grbić

Boljkovac negira povezanost s poratnim partizanskim zlodjelima, a zajedno s Mesićem ističe kako je zapravo riječ o politikanstvu u predizborne svrhe, ali je ipak ovih dana angažirao odvjetnika Antu Nobila. Nedavno je za središnji Dnevnik HTV-a izjavio je kako ne zna pojedinosti o logoru na karlovačkom području u kojima su stradavali ustaše i domobrani nakon Drugog svjetskog rata. “Nije se ni pitati moglo, nije bilo pametno, bila su to takva vremena”, rekao je Boljkovac te ustvrdio kako se istragama protiv njega želi skrenuti pozornost s mnogo važnijih problema u Hrvatskoj.

“Ovo je školski primjer pripreme političkog suđenja. Napada se antifašiste, pripadnike NBO-a koji su bili među osnivačima HDZ-a. Njihovim uklanjanjem želi se skrenuti stranku u nekom drugom smjeru. Cilj je ovakvih pokušaja očito izvršiti reviziju Drugog svjetskog rata, no fašizam je u svojoj ideji bio zločin, a komunizam neostvarivi cilj”, izjavio je bivši predsjednik Mesić.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko nije želio komentirati ništa u vezi s tom istragom, a u vezi s Mesićevim posjetom Boljkovcu rekao je: “Mislim da slobodni građani mogu posjećivati jedni druge u ovoj državi. Ne vidim u tome ništa specijalno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*