Jović: Hrvati će srušiti BiH kao što su srušili Jugoslaviju!

Dužnosnik HDZ-a BiH Ivo Miro Jović upozorio je da su Hrvati, zbog osećaja podređenosti, srušili Jugoslaviju i da su to spremni ponovitie i u slučaju BiH ako im se ne dozvoli ravnopravnost s ostala dva konstitutivna naroda.

On je za današnji “Press” rekao da su politički predstavnici hrvatskog naroda spremni i na najradikalnije oblike političke borbe, ako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ne postane novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Jović je naglasio da, ako bošnjačke političke stranke nastave odbijati razgovore o ustavnim promjena koje bi Hrvatima omogućile formiranje vlastite federalne jedinice po uzoru na RS i FBiH, nije isključena ni mogućnost definitivne podjele BiH.

Komentirajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koju je prenio hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću da neće biti dozvoljeno da Čović postane predsjedavajući Vijeća ministara, Jović je rekao da Komšić jedino može govoriti u ime bošnjačko-muslimanskog biračkog tjela, koje ga je i izabralo na mjesto “takozvanog hrvatskog člana” Predsjedništva BiH.

3 Comments

  1. Ivo NE traži kavgu bez veze.Hrvatima u BiH je dosta propali politički pamfleta iz kuhinje HDZ BiH.Smiri malo živce Ivo i radi da narod ima plače i kruha a ne širi mržnju među narodima u Bosni i Hercegovini.

  2. OVo je očigledno čist primjer HDZ-ove nemoći, žao mi je i što nakon toliko godina hercegovci i dalje glasuju za HDZ-ta nam je stranka dala ovo što imamo sad-Komšića i neravnopravan položaj…Hdz je toliko pričao o borbi za naša prava da trenutno nemam kruha da jedem, ali ne zaboravite postoje i druge hrvatske stranke!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*