Jurišić: Priznajem, pogriješio sam što sam Budimira predložio za predsjednika Federacije

Predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić priznao je da je napravio grešku kada je za predsjednika Federacije BiH predložio svog stranačkog kolegu Živka Budimira.

“Pogriješio sam što sam dozvolio da Živko Budimir postane predsjednik FBiH. Meni je bilo ponuđeno da budem predsjednik Federacije, ali sam to odbio, jer sam glasovima građana bio izabran u Zastupnički dom parlamenta BiH. Moram priznati da je greška što sam Budimira, prije toga, bio predložio i za potpredsjednika HSP-a, jer on ničim nije zaslužan za ovu stranku”, rekao je Jurišić za Dnevni avaz.

Komentirajući njegove posljednje poteze na funkciji predsjednika FBiH, Jurišić je rekao da Budimir više nikome ne polaže račune, pa čak ni svojoj stranci.

“Javnost treba da zna da on nikada nije imao rezultate. Na izborima 2010. godine, kao nositelj liste u HNŽ, pretrpio je veliki poraz, isto kao i u trci za predsjednika Glavnog odbora u HSP-u. Da nije bilo glasova zastupnika SDP-a u Domu naroda Federalnog parlamenta, ne bi postao ni predsjednik Federacije”, otkriva Jurišić.

Predsjednik HSP-a poručio je da Budimir nikada neće postati lider ove stranke, “koliko god on to priželjkivao i najavljivao”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*