Kako je razriješen Radivojević? “Potvrdno je klimao glavom i kazao da je to možda najbolje rješenje”

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Asim Sarajlić pojasnio je danas novinarima pojedinosti oko razrješenja Desnice Radivojevića s dužnosti ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH.

Po njegovim riječima, Radivojević u je petak u pauzi zasjedanja Vlade FBiH u uredu federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Adila Osmanovića (SDA) u prisustvu federalnog ministara energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja (SDA) i samog Sarajlića podnio ostavku.

Sarajlić je pojasnio da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir tada obavio razgovor s Radivojevićem putem telefona i upoznao ga s dostavljenom ostavkom te kazao da će ga razriješiti dužnosti ministra, na što je, kaže Sarajlić, “Radivojević potvrdno klimao glavom i kazao da je to možda najbolje rješenje”.

“Nakon toga Radivojević je otišao na sjednicu Vlade FBiH koja je u međuvremenu nastavljena i glasao za dnevni red kakav je predložio predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić, a nakon toga stiglo je rješenje od predsjednika Budimira”, ističe Sarajlić.

SDA je, po riječima Sarajlića, pokrenula proceduru u Kadrovskoom povjerenstvu za imenovanje novog ministra prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH, a novi ministar mogao bi biti dosadašnji ministar stambene politike u Vladi Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

Novinarima je danas podijeljena i pismena ostavka ministra Radivojevića upućena predsjedniku i potpredsjednicima FBiH te premijeru FBiH u kojoj je Radivojvić naveo da nije u stanju obavljati funkciju ministra te da stoga podnosi neopozivu ostavku. Ostavku je Radivojević potpisao 22. lipnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*