Kako se štedi u hrvatskom zdravstvu? Odgađa se terapija najtežim bolesnicima!

Usprkos brojnim pokušajima reforme, hrvatski zdravstveni sustav na korak je do sloma jer troši mnogo više novca nego što ga ima na raspolaganju.

Veledrogerije su odlučile zaštititi svoje interese i smanjiti isporuku lijekova, što ugrožava zdravlje pacijenata, piše Večernji list

Došlo je do toga da se onkološkim bolesnicima prolongira početak terapije. “Dvama bolesnicima terapija je odgođena za dva dana, ali zbog toga nisu imali posljedice. Manjak lijekova najveći je na onkologiji i hematologiji. U vrlo teškoj smo situaciji, ali još uvijek uspijevamo pružiti maksimalnu zdravstvenu skrb”, izjavio je dr. Dubravko Tršinski, ravnatelj varaždinske bolnice.

Tršinski kaže da je razgovarao s čelnim ljudima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i odgovornima u Ministarstvu zdravstva te da mu je obećano mi je žurno rješavanje problema, vjerojatno već početkom sljedećeg tjedna.

To “žurno rješavanje problema”, piše Večernji list, vjerojatno znači samo neplaniranu, interventnu proračunsku intervenciju za prenapregnuti bolnički proračun, što nikako nije trajno rješenje..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*