Kampanja: Ne žele koncert “srbomrsca” Dine Merlina u Areni u Beogradu

Širom Srbije pokrenuta je velika kampanja kako bi se što više ljudi odlučilo bojkotirati za prosinac najavljene koncertne nastupe bosanskohercegovačkog pjevača i autora Dine Dervišhalidovića Merlina u beogradskoj areni.

Tako srbijanski list “Kurir” Dinu Merlina proglašava velikim “srbomrscem”.

– Ovaj umjetnik je veliki “srbomrzac”. Pored pjesme “Da te nije Alija”, koju je posvetio ratnom predsjedniku R BiH Aliji Izetbegoviću i ‘”zelenim beretkama”, izdao je i album na kojem je pisalo ‘Zabranjeno za Srbe i pse”. Isti taj naziv stoji mu na ulazu u njegov kafić – piše u “Kuriru”, koji se poziva na navode iz teksta objavljenog na “peticije24.com”. U potpisu stoji da je inicijator peticije izvjesna Dragana.

– Osim što ni na jednom Merlinovom albumu nisu spominjani nikakvi Srbi, a još manje psi, treba istaći da neiformirani autor i ne zna da Merlin ne posjeduje ni jedan kafić u Sarajevu, ali ni BiH. Hoće pomračeni umovi uspjeti u svojoj nakani, iako istovremeno trećerazredne srbijanske pjevaljke nesmetano ordiniraju BiH uzduž i poprijeko, ostaje za vidjeti. Koncerati u Beogradu zakazani su 7., 8. i 9. prosinca, pišu “Vesti”, a prenosi “Dnevni avaz”.

2 Comments

  1. kao 1 merlin nema nikakav kafic,kao drugo da te nije alija nije pisana za predsjednika Izedbegovica nago za prijatelja D.Merlina koji je poginuo u ratu kao 4 nije nikad izdao nijednu cd na kojoj je pisalo da je bilo sto zabranjeno ili za bilo koga a Srbi kad nemaju dokaze izmisljaju i to su zurnalisti ma dajte isto kao sto im Ceca izjavljuje da Arkan nije zlocinac da se samo branio a u ostalom ko ga je zvao da odrzi koncert
    VI srbi sto to Ceca ne dodje u Sarajevo vi ste ga moljakali godinama i imaju i dokazi za to

  2. al zasto kad dodjem u Bosni odnosno u Rs svako ljeto, srbi slusaju Merlina po kaficima. I to pjesmi o Bosni…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*