Kanaderi kod Jablanice ugasili 50-60 posto površine zahvaćene požarom

Dva kanadera, zrakoplova Canadair CL-415, poletjela su jutros u 6 sati u BiH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara, izvijestila je hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Vlada RH održala je jučer telefonsku sjednicu, na kojoj je donesena odluka o pružanju pomoći u gašenju požara u BiH. Kanaderi će pružiti humanitarnu pomoć u gašenju požara na području općine Jablanica.

DUZS jutros navodi kako će Kanaderi biti angažirani do 12. rujna te će se svakodnevno po završetku aktivnosti vraćati u Hrvatsku.

Prema izvješćima s terena, kanaderi su na područje Jablanice stigli jutros u šest sati, te, ugasili barem 50-60 posto površine zahvaćene požarom, nakon čega su se vratili u Hrvatsku.

“Situacija je puno bolja nego jučer, puno su nam pomogli ovi kanaderi. Sada na scenu stupa pješadija, gasimo i mi vatrogasci, i šumari i mještani, sve je na nogama”, rekli su vatrogasci iz Jablanice, piše portal Klik.ba.

Vatra se širi prema mjestu Sovići, međutim, kuće trenutno nisu ugrožene. Dežurni vatrogasac u Jablanici Esad Hindić za Klix.ba kaže da je “pod vatrom” 5-6 kilometara, da gori nisko rastinje, te da vatra ulazi u šumu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*