Kaos u njemačkim bolnicama zbog virusa EHEC: Desetine osoba kritično

Prema pisanju njemačkog Bilda u njemačkim bolnicama je kaos, a na sjeveru države sve je više i više zaraženih osoba. Prema najnovijim informacijama u Hamburgu je zaraženo 467 osoba, od toga ih je 30 u kritičnom stanju. U Kielu je 80 osoba također kritično. Dosad je umrlo deset osoba, od toga čak devet žena, većina ih je starije dobi.

Virus EHEC napada mozak, pacijenti imaju i epileptičke napade, piše list.

– Naše ambulante su pune. Radimo punom parom bez prestanka. Tražimo pojačanje, izjavio je glasnogovornik bolnice u Kielu dodajući kako je zaraženo puno mladih ljudi.

“Bakterija je nepredvidiva i vrlo je zarazna. Imamo pacijente  čije se tijelo nekoliko dana pokušava othrvati bakteriji, no ipak kroz tri dana uđu u kritičnu fazu. S druge strane, nekima život postane u opasnosti u roku samo jednog dana”, izjavio je šef nefrologije u hamburškoj bolnici.

Sumnja se da su uzrok zaraze krastavci iz Španjolske koje je uvezla Njemačka a zatim ih izvela u neke druge europske zemlje. Također, Španjolci su izvezli krastavce u europske zemlje i direktno.
Građani su upozoreni da ne jedu krastavce dok testiranja ne budu gotova! Iz Europske Unije javili su kako su dvije španjolske plantaže pod istragom jer se sumnja da su one izvor zaraze.

Slučajevi zaraze zabilježeni su u Švedskoj, Danskoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji. BBC javlja kako su španjolske krastavce s polica povukle Austrija i Češka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*