Karamarko: Imam povjerenja u Brkića, bio je najbolji student, nije prepisao diplomski

“Ja imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti”, izjavio je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, komentirajući tvrdnje da je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić prepisao diplomski rad.

Novinare je zanimalo hoće li biti sankcija za Brkića ako se utvrdi da je plagirao svoj diplomski rad, a Karamarko je, kako ga citira Večernji list, odgovorio: “Jeste li vi kad ste radili svoj diplomski rad kompilirali ili ste ga izmišljali iz glave? Kompilirali s mentorom. Ja neću ulaziti u to kako se to radi na Policijskoj akademiji, prema tome ja imam apsolutno povjerenje u gospodina Brkića, on je moj suradnik, čovjek nevjerojatnog poštenja i vjerodostojnosti.”

“Ovo sve što govorite o Brkiću jedna je ružna insinuacija. To je čovjek, ako se mogu referirati na to samo jednom rečenicom, koji je bio najbolji student u svojoj generaciji, to je čovjek koji je ratovao, koji je čitav svoj život posvetio Hrvatskoj, koji je heroj Domovinskog rata u konačnici, specijalac kome su ljudi umirali na rukama, koji je uvijek bio u prvim redovima i koji je bio u prvim redovima kada smo se borili protiv korupcije i kriminala”, rekao je Karamarko.

Priču o 26 diplomskih i specijalističkih radova na Policijskoj akademiji čiji se sadržaji u bitnim dijelovima ili u cijelosti podudaraju objavio je Jutarnji list.

Komentirajući taj slučaj Karamarko je također rekao: “Režimske novine i dalje jurišaju režimski stampedo na HDZ i na sve procese koji se događaju u HDZ-u.”

“Interesantno je da se nakon presude gospodinu Sanaderu događa ovo, gdje oni traže jednu kopču, jednu poveznicu između tog starog HDZ-a i novog HDZ-a. Očekujemo i daljnje napade jer procesi u HDZ-u idu dalje svojim tempom”, rekao je Karamarko, dodajući kako pokušaj da se poveže kriminalizirani HDZ s ovim novim neće uspjeti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*