Karamarko krenuo oštro: Nećemo dopustiti da se u Kumrovcu igra Žikino kolo

Kako se približava dan sabora HDZ-a, na kojem će biti izabrano novo vodstvo te odnedavno oporbene stranke, pretendeti na mjesto predsjednika intenzivirali su kampanju i zaoštrili retoriku.

Na skupu održanom u Rijeci Tomislav Karamarko je u govoru svojim simpatizerima oštro osudio privazitacijsku pljačku koja se događala 90-ih, kao i kriminal u zadnja dva HDZ-ova mandata te optužio aktualno vodstvo HDZ-a da je bacilo “Tuđmana u koš za otpatke”, ističući da detuđmanizacija HDZ-a znači dektoatizaciju HDZ-a, a dekroatizacija HDZ-a znači dekroatizacija Hrvatske.

“Naši protivnici doveli su do toga da se čovjeka koji je u Hrvatsku uveo demokraciju proglašavalo diktatorom”, rekao je te dodao: “Dopustili ste da je normalno da se opet trče štafete, da se u Kumrovcu okuplja 20 tisuća ljudi. Da se u Srbu isfinancira spomenik, a zna se da je tamo pobijeno nevinih 200 Hrvata hodočasnika. HDZ-ova Vlada financirala je obnovu spomenika.”

Dan ranije, na skupu u Karlovcu, Karmarko je hrvatskoj javnostiporučio kako ga najviše boli što “se bojimo reći da smo Hrvati i nacionalisti”. “Usred Kumrovca danas imate Žikino kolo, rastežu se harmonike, zvijezde petokrake, a pod tim zvijezdama je gažen naš Vukovar, ubijani su naši ljudi. Samo su malo dodali kokardu da ta kapa za njih izgleda malo ljepše. To nećemo dopustiti”, kazao je Karamrko.

Osvrćući se na izbore 2000., na kojima je HDZ prvi put uzgubio vlast, Karamarko je rekao: “Narod tada nije na izborima kaznio Tuđmana, već sve koji su u njegovoj sjeni radili ono što nisu smjeli. Tada dolaze naši crveni prijatelji na vlast, iz mišjih rupica promatrali su što se događa, ali su skupljali greške HDZ-a i tada HDZ prvi puta pobjeđuje sam sebe. Mi protiv sebe nemamo respektabilnog protivnika koji nešto može ponuditi ovom narodu, jer 60 posto naroda diše onako kako diše duh HDZ-a. Mi smo narodna stranka, imamo iste navike, nedjeljom smo išli na mise i vjeronauk. Naši lijevi drugovi to nemaju, oni nikada nisu ni htjeli hrvatsku državu, dijelili smo se onda, a i danas na one koji su htjeli i na one koji nisu htjeli hrvatsku državu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*