Karamarko: Tito bi po zapovjednoj odgovornosti trebao odgovarati za zločine nad hrvatskim narodom

Predsjednički kandidat HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Velikom Trgovišću na 90. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položio vijenac ispred njegova poprsja u dvorištu njegove rodne kuće.

Na novinarsko pitanje kako tumači da je Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza, posjećeniji od Velikog Trgovišća, Karamarko je odgovorio kako, nažalost, više ljudi posjećuje Kumrovec nego Veliko Trgovišće “iako bi Josip Broz Tito po zapovjednoj odgovornosti trebao odgovarati za zločine počinjene nad hrvatskim narodom nakon Drugoga svjetskog rata. Dodao je da je on “istinski tuđmanist”.

U povodu obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika, izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije sa županicom Sonjom Borovčak na čelu, zajedno s predsjednikom Općinskoga vijeća Velikog Trgovišća, položilo je vijenac kod spomenika Franje Tuđmana ispred njegove rodne kuće.

U spomen školi u Velikom Trgovišću – u organizaciji Zaklade državnog zavjeta – održan je simpozij o Tuđmanu kao obnovitelju moderne Hrvatske na kojem je sudjelovala predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*