Kardinal Puljić: Biskupska konferencija nije odustala od prijedloga o 4 regije

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je da Biskupska konferencija nije odustala od prijedloga ustavne organizacije BiH u četiri regije ili četiri federalne jedinice.

“Nije mi poznato da je itko argumentima pokazao da naša vizija unutarnjeg rješenja BiH nije dobra, pravedna i ostvariva”, rekao je kardinal Puljić.

Prema njegovim riječima, to rješenje, koje je dobar način da se omogući ravnopravnost i život u različitosti te spriječi majorizacija, nije ozbiljno razmotreno niti prihvaćeno jer se ne uklapa u planove onih koji bi to trebali provesti.

“I danas smatram da se ovakvim rješenjem mogu stvoriti mehanizmi zaštite ravnopravnosti i multietniciteta na svim prostorima BiH”, rekao je kardinal Puljić za Oslobođenje.

Nadbiskup vrhbosanski založio se za izmjenu izbornog mehanizma koji je omogućio izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

– Svi su znali za taj nepravedni mehanizam pa ga je zato trebalo na vrijeme riješiti kako do ovakvih situacija ne bi dolazilo. Sada, kada je po tom nepravedneom zakonitom mehanizmu došlo do izbora, nemam drugih komentara osim da se treba ispraviti nepravda u vezi s nepravednim mehanizmom izbora, zaključio je kadrinal Puljić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*