Kardinal Puljić zabrinut zbog rastuće islamizacije u BiH

Kako piše sarajevski Dnevni avaz, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je tijekom posjeta međunarodnom sjedištu katoličke humanitarne organizacije “Pomoć crkve u nevolji” (ACN) u Blacktownu u Australiji da je zabrinut zbog rastuće islamizacije u BiH, prenijela je agencija “ACN News”.

Kako je javila ova agencija, a prenio Avaz, kardinal Puljić tom prilikom je izjavio da su muslimanski centri i džamije sagrađeni u mnogim mjestima u BiH, i to od petrodolara iz Saudijske Arabije. Poglavar Katoličke crkve u BiH, kako prenosi “ACN News”, potcrtao je da je samo u Sarajevu sagrađeno barem 70 novih džamija.

– U BiH ima između 3.000 i 5.000 vehabija, koje nastoje da steknu utjecaj u društvu. Nitko u vlastima nema hrabrosti da učini bilo što da bi spriječio takav razvoj. S druge strane, na tržištu rada, u školama i u drugim sferama društvenog života, katolici su sistemski u nepovoljnom položaju. Cilj je uvjeriti ih da napuste zemlju – rekao je tom prilikom nadbiskup vhrbosanski.

Kardinal Puljić kazao je da zemljišta i objekti koji su Katoličkoj crkvi oduzeti još u vrijeme  komunizma, danas još nisu vraćeni, dok je “muslimanima vraćena sva imovina”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*