Kim Jong-un poručio svojoj vojsci: Budite spremni na totalni rat!

Kim-Jong-un-u-bunkeruSjeverna Koreja objavila je da se povlači iz svih sporazuma o nenapadanju s Južnom Korejom te da prekida vezu crvenim telefonom između dviju zemalja, nekoliko sati pošto Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo nove sankcije protiv Pjongjanga.

Kim Jong-un danas je posjetio sjevernokorejske trupe ukopane uz granicu s Južnom Koreju uz otok Yeonpyeong i pozvao ih da budu spremni za “uništenje neprijatelja”. U jeku jačanja tenzija na Korejskom poluotoku Kim Jong-un je svojim vojnicima poručio da se pripreme za “totalni rat”, javljaju svjetski mediji.

A službena korejska novinska agencija objavila je kako Sjeverna Koreja “poništava sve sporazume o nenapadanju između Sjeverne i Južne Koreje”.

Glavni sporazum o nenapadanju potpisan je 1991. Obvezivao je dvije zemlje da mirno riješe razmirice i izbjegavaju nasumične vojne sukobe.

Pjongjang je također objavio da zatvara glavni pogranični prolaz Panmunjom u demilitariziranoj zoni i prekida vezu crvenim telefonom između Sjevera i Juga koja je uvedena još 1971, kako bi se olakšala komunikacija pripadnika vlasti u vrijeme izrazitih napetosti između dviju zemalja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*