Kljuić: Lagumdžija je najveće zlo koje je pogodilo BiH

Nekadašnji predsjednik HDZ-a BiH i član ratnog Predsjedništva BiH Stjepan Kljujić okarakterizirao je predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju onako kako to misli većina aktualnih hrvatskih političara, a ne smije to javno izreći zbog raspodjele fotelja.

“Lagumdžija je najveće zlo koje je pogodilo Bosnu i Hercegovinu nakon agresije”, rekao je Kljujić.

Poručio je kako je SDP bošnjačka stranka te da snosi krivicu zbog nekonstituiranja vlasti.

“Oni žele kao bošnjačka stranka nametnuti Hrvatima svoje ljude. Vidjeli smo kako je to katastrofalno završilo s Tomislavom Limovom zbog kojeg smo se crvenili… Druga je stvar što oni pronalaze kvislinge u provedbi svoje politike”, naglasio je Kljujić gostujući na sarajevskoj televizijskoj postaji TV 1.

Kao dokaz je iznio činjenicu da je Bošnjak na čelu SDP-a BiH već dvadeset godina. “Lagumdžija je uništio oporbu”, kazao je Kljujić. [Dnevnik.ba]

8 Comments

  1. Mjenja miišljenje kako dan zahtjeva i sam je bio HADEZEOVAC.Kljujić postaje potparol Čovića i HDZ BiH…

  2. Kljujič je bio Čovićev savjetnik,ostaje bez funkcije i benificija velikih pa počeo lajati,kao i Ivo Miro Jović laje prepao se za sebe a ne za Hrvate,gospodo lajte po RS ako smijete pa tamo smo istrebljeni još nam Vlajkija dovedu pa niko ni rječi.Jel ovo ponovo 1993 BOBAN – KARAĐIĆ, A MI PRAVAŠI BLAŽ KRALJEVIĆ.

  3. Za Kljuica ne mozete reci da je izdao Sarajevo, otisao, zrtvovao sarajevske Hrvate. Ali eto, ne valja vam. Zasto? Zato sto ocito istina boli. Pristali ste da bosnjacka nacionalna stranka prigrabi pravo zastupanja Hrvata. Ne samo pristali, nego joj pomazete sa svojim skromnim izbornim kapitalom. Na sljedecim izborima ce zato biti jos skrominiji!

  4. Smješno i poslije debakla na sljedećim izborima HDZ u Hrvatskoj i kada sav poćne kriminal i oba HDZ u BiH izlazio na vidjelo i poćne nova vlast u Hrvatskoj sa hapšenjima i presudama neće se smjeti reći da hadezeovci postoje.

  5. Smješno i poslije debakla na sljedećim izborima HDZ u Hrvatskoj i kada sav poćne kriminal i oba HDZ u BiH izlazio na vidjelo i poćne nova vlast u Hrvatskoj sa hapšenjima i presudama neće se smjeti reći da hadezeovci postoje.Kada poćne Sanader da iznosi prljavilo HDZ na sudu u Zagrebu biće hvatanja za glavu.

  6. Gospodo poćnite razmišljati o svojim tajkunima u svojim redovima koji poslije izbora u Hrvatskoj neće moći u Hrvatsku dolaziti zbog potjernica kao Niko Lozanćić.Malo razmišljajte o sudckim i pravnim ljekovima u narednom periodu koji dolazi iz Hrvatske.

  7. Već je počeo prljavi veš da curi,počelo je od Bože Ljubića.Vidjećemo kako če se završiti,niko ne proziva pravaše za kriminal i korupciju as naraočito za ratni zločin !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*